Kwartiermakers

De volgende personen zijn de kwartiermakers van de oprichting en inrichting van de stichting.
Er is een interimbestuur (najaar 2020) bestaande uit: Mark Koops (voorzitter), John Scholtz (secretaris), Elly Rijnierse (penningmeester), Mieke Elzenga (lid) & Marnix Lamers (lid).

We maken een onafhankelijk orgaan mogelijk met een specifieke doelstelling. Er zal een duidelijke synergie zijn tussen de stichting, De Coöperatieve Samenleving, Our Human Nature e.a.

Hier het interim-bestuur en andere kwartiermakers:

Mark Koops

Mijn levensloop leidde onder andere langs het professio­neel conceptueel en technisch inrichten van wat we “big data” zijn gaan noemen. Het inrichten van “big data” is gepaard gegaan met een perspectief ver­schuiving. Het oorspronkelijke “data van ons” is verworden tot een “data over mij”. Voor de duurzaamheid van de aarde is het herwinnen van het “ons” perspectief op data van cruciaal belang. Hier zet ik mij voor in.

Marnix Lamers

Voor TouchedByWater zet ik me in als inspirator en verbinder. Samen met Mark sta ik aan de basis van de stichting. Ik draag graag bij aan een werkelijk duurzame wereld door dit cruciale orgaan in het zadel te helpen dat de wereld helpt anders om te gaan met data. Betere verdeling van data helpt individuen en gemeenschappen betere beslissingen te nemen over (lokaal) voedsel en gezond omgaan met water in en boven de grond.

Elly Rijnierse

TouchedByWater is voor mij een initiatief dat ruimte biedt om tot de essentie te komen. Wat is belangrijk voor de toekomst van onze directe omgeving, onze kinderen en hún kinderen? Water is de bron van leven. Gebrek aan water is een bron van conflict. Als politicoloog wil ik het gebied en de lokale gemeenschap begrijpen in de mondiale context. Hoe kan iedere gemeenschap lokaal goed met water omgaan, zodat we samen – wereldwijd – een goed evenwicht vinden?

Mieke Elzenga

Als directeur van Stichting Liberta Care houd ik mij bezig met het ontwikkelen en begeleiden van projecten m.b.t. welzijn, zorg, educatie en ondernemer­­schap. Daarnaast ben ik initiatief­nemer van LiberTerra: communities die maat­schappe­lijke uitdagingen oplossen (duurzaam wonen, biodiversiteit, inclusie). We starten in 2020 met een community met mobiele woningen en een Kennis­­centrum Natuurlijk Bouwen en WEconomy.


John Scholtz

Innovatieve, duurzame, liefst regeneratieve projecten met impact. Dat is voor mij een zeer zinvolle en energiegevende tijdsbesteding. Als bedrijfskundige hielp ik de afgelopen jaren diverse bedrijven met duurzame conceptontwikkeling en begeleidde ik duurzame startups en scaleups en, o.a. in water, energie, bouw en transport. Die ervaring zet ik met plezier in voor TouchedByWater, onder meer als interim secretaris.

 

Allard Friedrich

“Touched by Water” ben ik al lange tijd. Als Scheikundig Ingenieur zie ik water als het belangrijkste molecuul op deze mooie planeet. En niet olie, gas en of iets anders. Op mijn manier deed ik al mijn best om daarvoor zoveel mogelijk aandacht, gevoel en actie te realiseren. Nu met deze stichting nog meer, samen met anderen met dezelfde motivatie. Ik zet me vooral in als relatiebeheerder en netwerker in vele duurzame domeinen.

Peter Lindeman

Ik ben een ‘Regenerative Change Maker’. We hebben allemaal een morele verplichting om op een regeneratieve wijze te creëren en ons te ontwikkelen, en zo organisaties, cultuur, onze producten, services en oplossingen te bouwen. Samen te werken als de natuur, met de natuur. Wij zijn natuur. Mijn ‘mantra’ is Planet First. Platforms en communities helpen ons de impact die we willen maken op te kunnen schalen.

Eugen Oetringer

Senior analist en uitvinder. Ik draag oplossingen bij, die met de laagste inspanning de hoogste impact leveren. Met Corona hebben wij gezien wat er mogelijk is als ze ingezet worden: door werkwijzen van fenomenen in te zetten, zoals ‘flatten the curve’, werden extreem snelle beslissingen mogelijk waar de burgers achter stonden. Het Coronavirus kwam onder controle. Dezelfde soort fenomenen kunnen ingezet worden om TouchedByWater in de stroomversnelling te brengen. Dat drijft mij.

Martijn Junte

Ik ben een verhalenverbinder. Ik lees verhalen, oud en nieuw, uit allerlei tradities en zoek naar raakvlakken en verbindingen. Ik luister naar de verhalen, wat bindt mensen? Wat verbindt doorheen alle tijden? Ik deel van wat ik te horen krijg: ze verbeelden mogelijkheden. Die hoeven er niet al te zijn, er komen elke dag dingen voorbij waar we nooit van hadden durven dromen. Uiteindelijk is de werkelijkheid namelijk het grootste verhaal.

Jeffrey Spangenberg

Als antropoloog kwam ik er achter dat je naar de andere kant van de wereld moet reizen om uiteindelijk thuis te ontdekken. Aangespoeld tussen de Dutch Mountains, Limburg, en afgescheept uit het land van duizend eilanden – Indonesië – kwam ik er pas veel later achter dat het niet gaat om thuiskomen maar om de reis zelf. Het draait niet om zijn maar om worden, niet om hebben maar ervaren. Als ondernemer heb ik ‘zelfstandig’ ingewisseld voor samen. TouchedByWater voelt als een warm bad.

Frank Flippo

Voor zover mensen mij kennen, is dat meestal als journalist en schrijver (‘Esoterie in begrijpelijke taal’ en reisbundel ‘Van het Pad’). Al op mijn 17de sloot ik mij aan bij een werkgroep tot behoud van het Amazonewoud. Het markeert het begin van een groene levensloop. Graag zet ik mijn kennis (cultuurgeschiedenis gestudeerd) en ervaringen (wereldreis gemaakt en vele andere reizen) in om de idealen van TouchedByWater te verwezenlijken.

Jacqueline Hofstede

Mijn loopbaan begon als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en arbeidskundige. Daarna heb ik gewerkt aan zaken rond arbeidsomstandigheden, medezeggenschap, mens- en organisatieontwikkeling en veel betrokken bij Lean, Smart, Sustainable en Circulair Ondernemen. Ik ben moeder van 3 zonen en ben mij steeds bewuster van onze verantwoordelijkheid voor het leven op onze prachtige planeet, ook voor de generaties na ons. Ik ben actief in de SDG-beweging, de Economy for the Common Good en TouchedByWater. Ik voorzie vele kansen in Fryslân en in de Noordelijke Blue Delta Regio. Wij hebben hier de ambitie om Europese Circulaire Topregio te worden.